Domácí nutella
Klasická Nutella rozhodně nepatří mezi zdravé potraviny, ale přesto jí málokdo dokáže odolat.. Přinášíme vám domácí variantu, která polaská vaše chuťové buňky úplně stejně, ale má mnohem zdravější složení.
60 minut
20
Ingredience:
1 hrnek lískových oříšků |
1/2 lžičky mleté vanilky |
3 lžíce nepraženého kakaa |
4 lžíce javorového nebo agávového sirupu |
špetka soli |
1 lžíce kokosového oleje |
1/2 hrnku kokosového mléka |
Postup:
Namočte ořechy na několik hodin do vlažné osolené vody.
- Ořechy slijte, pečlivě vysušte a pečte v troubě rozehřáté na 150 °C přibližně 30 minut.
- Upražené ořechy přendejte do utěrky a mnutím z nich odstraňte slupky.
- Ořechy nasypte do mixéru a vyrobte z nich oříškové máslo - záleží na výkonosti vašeho mixéru, ale počítejte s tím, že tento krok vám bude nějakou dobu trvat.
- Ve chvíli, kdy docílíte husté, tekuté konzistence, začněte přidávat další suroviny.
- Hotovou pomazánku uchovávejte v lednici a používejte na palačinky, dezerty, pečivo, nebo ji mlsejte jen tak na lžičce :-)