Teplý salát s čočkou beluga

leaf image

Černá čočka beluga se nemusí předem namáček a krásně drží tvar, skvěle se proto hodí pro přípravu salátů nebo jako dobře stravitelná příloha. Její lehce oříšková chuť se v tomto salátu skvěle doplňuje s teplou zeleninou a slaným sýrem.

Doba přípravy30 minut
Počet porcí4
Recept Teplý salát s čočkou beluga

Ingredience:

200 g černé čočky beluga

1/2 cukety
1 červená cibule
2 stroužky česneku
půlka červené papriky
několik cherry rajčat
olivový olej
balzamiko ocet
sůl
pepř
nasekaná petrželka
balkánský sýr

Postup:

  1. Černou čočku uvaříme v neosolené vodě dle návodu (asi 20 minut).

  2. Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem. Až nám cibulka mírně zkaramelizuje, přidáme nakrájenou cuketu s paprikou. 
  3. Přidáme pepř, sůl a restujeme asi 5 minut.
  4. Poté přimícháme cherry rajčátka.
  5. Pokud se nám zelenina připaluje, podlijeme jí trochou vody.
  6. Nakonec celou směs podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a balzamicem a smícháme s uvařenou čočkou.
  7. Posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným balkánským sýrem.

30
Recept Cizrna na kari
Cizrna na kari

Cizrna na kari je skvělé vegetariánské jídlo, které určitě zachutná i milovníkům masa. Pár surovin a do půl hodinky máte..

ČÍST
5 min + vychlazení
Recept Chia puding s banánem
Chia puding s banánem
ČÍST

Produkty pro recept:

503 g
PROBIO Čočka černá Beluga 500g Bio
PROBIO Čočka černá Beluga 500g Bio
849 g
Ecoato Olivový olej extra panenský 500ml Bio
Ecoato Olivový olej extra panenský 500ml Bio
860 g
Rapunzel Ocet balzamikový Modena 500 ml BIO
Rapunzel Ocet balzamikový Modena 500 ml BIO

111 Kč

60 g
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50 g BIO
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50 g BIO

58 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení