Teplý salát s čočkou beluga
Černá čočka beluga se nemusí předem namáček a krásně drží tvar, skvěle se proto hodí pro přípravu salátů nebo jako dobře stravitelná příloha. Její lehce oříšková chuť se v tomto salátu skvěle doplňuje s teplou zeleninou a slaným sýrem.
30 minut
4
Ingredience:
200 g černé čočky beluga |
1/2 cukety |
1 červená cibule |
2 stroužky česneku |
půlka červené papriky |
několik cherry rajčat |
olivový olej |
balzamiko ocet |
sůl |
pepř |
nasekaná petrželka |
balkánský sýr |
Postup:
Černou čočku uvaříme v neosolené vodě dle návodu (asi 20 minut).
- Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem. Až nám cibulka mírně zkaramelizuje, přidáme nakrájenou cuketu s paprikou.
- Přidáme pepř, sůl a restujeme asi 5 minut.
- Poté přimícháme cherry rajčátka.
- Pokud se nám zelenina připaluje, podlijeme jí trochou vody.
- Nakonec celou směs podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a balzamicem a smícháme s uvařenou čočkou.
- Posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným balkánským sýrem.