Vánočka

leaf image

Správně se plete z devíti copů. Čtyři nejspodnější symbolizují živly, tedy oheň (Slunce), vodu, zemi a vzduch. Prostřední tři copy představují rozum, cit a vůli člověka. Vrchní dva se upínají k tomu, co dělá člověka lidským, tedy k vědění a lásce.

Doba přípravy30 min
Počet porcí8
Recept Vánočka

Ingredience:

50 dkg polohrubé výběrové mouky
12 dkg cukru moučka
3-4 žloutky
12 dkg másla
0,5 dkg soli
250 ml vlažného mléka
vanilkový cukr
3 dkg mandlí
3 dkg droždí
3 dkg rozinek

Postup:

  1. Vytvořte z droždí, cukru a vlažného mléka kvásek. Nechte ho vzejít. Ušlehejte cukr, žloutky a máslo. Poté přidejte mouku, mléko a vytvořený kvásek. Vznikne tužší těsto. Upleťte vánočku a pozvolna pečte do zlatova. Před pečením ji můžeme potřít žloutky a dle chuti posypat madlemi, rozinkami...
30
Recept Polévka z červené čočky se zázvorem
Polévka z červené čočky se zázvorem

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupku a se nemusí se proto namáčet. Polévka z ní je tedy hotová za chviličku a získ..

ČÍST
40 minut
Recept Rizoto
Rizoto

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitn..

ČÍST

Produkty pro recept:

675 g
Číhala Med květový luční 500g
Číhala Med květový luční 500g

199 Kč

1010 g
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg BIO
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg BIO

45 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO

19 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení