Polévka z červené čočky se zázvorem
Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupku a se nemusí se proto namáčet. Polévka z ní je tedy hotová za chviličku a získáte tak rychlý oběd plný kvalitních bílkovin.
30
8
Ingredience:
1 hrnek červené čočky |
2 lžíce oleje |
1 větší cibule |
4 stroužky česneku |
1 lžíce římského kmína |
cca 4 cm čerstvého zázvoru |
400 ml krájených rajčat |
1,5 l zeleninového vývaru |
Postup:
Čočku propláchněte a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a pár minut opékejte.
- Poté přidejte kmín a nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata, zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká.
- Na závěr dochuťte pepřem a solí a podávejte s čerstvými bylinkami, třeba petrželkou.