Polévka z červené čočky se zázvorem

leaf image

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupku a se nemusí se proto namáčet. Polévka z ní je tedy hotová za chviličku a získáte tak rychlý oběd plný kvalitních bílkovin. 

Doba přípravy30
Počet porcí8
Recept Polévka z červené čočky se zázvorem

Ingredience:

1 hrnek červené čočky

2 lžíce oleje
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce římského kmína
cca 4 cm čerstvého zázvoru
400 ml krájených rajčat
1,5 l zeleninového vývaru 

Postup:

  1. Čočku propláchněte a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a pár minut opékejte.

  2. Poté přidejte kmín a nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata, zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká.
  3. Na závěr dochuťte pepřem a solí a podávejte s čerstvými bylinkami, třeba petrželkou.

15 min
Recept CELOZRNNÉ PIŠKOTY
CELOZRNNÉ PIŠKOTY

Upečené piškoty se Vám budou rozplývat na jazyku a budou z talíře rychle "mizet".

ČÍST
45 minut
Recept RAWhlíčky
RAWhlíčky

Letos jsou rohlíčky OUT, napečte si RAWhlíčky! Jednoduchý recept, který se bude hodit k vánočním pohádkám. Nabídněte vaš..

ČÍST

Produkty pro recept:

66 g
Würzl zeleninový bujón kostky 66 g BIO
Würzl zeleninový bujón kostky 66 g BIO
480 g
Biolinie Rajčata sekaná sterilovaná 400g BIO
Biolinie Rajčata sekaná sterilovaná 400g BIO
50 g
Sonnentor Koření římský kmín celý 40 g BIO
Sonnentor Koření římský kmín celý 40 g BIO
503 g
PROBIO Červená čočka loupaná 500g BIO
PROBIO Červená čočka loupaná 500g BIO

55 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení