Cizrna na kari
Cizrna na kari je skvělé vegetariánské jídlo, které určitě zachutná i milovníkům masa. Pár surovin a do půl hodinky máte na stole zdravou voňavou večeři.
30
2
Ingredience:
400 g sterilované cizrny (scezené) |
400 ml kokosového mléka |
2 pórky |
olivový olej |
½ lžičky kari |
½ lžičky sladké mleté papriky |
¼ lžičky mletého římského kmínu |
2 stroužky česneku |
kousek zázvoru |
Postup:
Oba pórky nakrájejte na drobná kolečka a opékejte je na rozpáleném olivovém oleji ve větší pánvi asi 5 minut, dokud nezhnědnou.
- Poté do pánve přidejte cizrnu. Osolte, opepřete a přidejte veškeré koření.
- K cizrně přidejte česnek nakrájený na drobno a najemno nastrouhaný zázvor.
- Směs promíchejte a na středním plameni restujte tak dlouho, dokud cizrna nezačne praskat nebo mírně hnědnout. Nakonec přidejte kokosové mléko a na mírném plameni už jen krátce povařte.
- Jako přílohu doporučujeme jasmínovou rýži nebo pita chléb (ten si můžete sami upéct podle našeho receptu) .