Špaldové pracny
Pracny nejsou pracný! Špaldové pracny s lískovými ořechy, kakaem a hřebíčkem nejen chutnají, ale také krásně provoní celý byt.
30 minut + pečení
40
Ingredience:
200 g špaldové hladké mouky |
150 g mletých lískových ořechů |
150 g ghí |
120 g třtinového cukru |
1 vejce |
20 g kakaa |
7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři) |
1/2 lžičky skořice |
Postup:
Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.
- Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky trochou ghí a obalte vnitřek formičky trochou mouky.
- Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut.
- Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě.
- Před podáváním můžete jemně posypat moučkovým cukrem.