Domácí tyčinky FLAPJACK
Už jste pekli domácí flapjack tyčinky? Že ne? Tak s chutí do toho. Je to mnohem rychlejší a snazší, než jste si mysleli. Připravili jsme pro vás ten nejlepší recept!
35 minut
cca 16 kousků
Ingredience:
200 g ghí |
200 g třtinového cukru |
200 g medu |
400 g ovesných vloček s klíčky |
50 g strouhaného kokosu |
50 g rozinek |
50 g vlašských ořechů |
50 g slunečnicových semínek |
Postup:
Ve větším hrnci rozpusťte ghí, přidejte třtinový cukr a med a míchejte do úplného rozpuštění cukru. Dávejte pozor, abyste neměli sporák zapnutý na nejvyšší výkon – cukr by se mohl připálit. Jakmile bude cukr rozpuštěný, odstavte hrnec z plotny.
- Přisypte do směsi vločky s klíčky, sušené ovoce, semínka, kokos i ořechy a důkladně vše promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně spojily. Můžete použít libovolné kombinace sušeného ovoce, semínek a ořechů, množství si určete dle své chuti.
- Vyložte si plech nebo velkou zapékací misku pečicím papírem a směs na flapjacky do něj pečlivě upěchujte. Nejlépe to jde rukama.
- Pečte asi 15–20 minut, až hmota začne na okrajích hnědnout. Vytáhněte plech z trouby či misku z trouby a nechte směs vychladnout.
- Po vychladnutí vyklopte upečenou hmotu z formy, odstraňte papír a nakrájejte ji na tyčinky, nebo jiné pravidelné tvary.
- Flapjacky skvěle chutnají samotné k snídani, ke svačině i jen tak, když máte chuť na něco dobrého.