Špaldové vafle se zastřeným vejcem
Sladké vafle jsou oblíbená snídaňová klasika, ale co zkusit vafle tentokrát naslano, doplněné roztékajícím se zastřeným vejcem? Doplňte čerstvou zeleninou a snídaně šampiónů je na světě.
30 minut
4
Ingredience:
1 vejce |
100 ml mléka |
100 g hladké špaldové mouky |
20 g slunečnicových nebo dýňových semínek |
špetka soli |
jedná soda na špičku nože |
Postup:
V misce vyšlehejte vejce s mlékem. Přidejte mouku, sůl, sodu i semínka.
- Vaflovač lehce potřete olejem. Rozlijte do něj rovnoměrně přiměřené množství těsta a pečte asi 4 minuty.
- Připravte si zastřená vejce. Do hrnce nalijte vodu do výšky asi 10 cm - hladina by neměla být vysoko, aby se vejce nerozbilo. Přidejte 1 - 2 lžíce octa. Vodu přiveďte k varu, dále mírně táhněte okolo bodu varu. V hrnci vařečkou utvořte vír a oprostřed vklepněte vejce. Dávejte pozor, aby se voda příliš nerozbublala. Vařte 4 minuty. Vejce vyjměte a vložte na chvilku do studené vody.
- Vejce položte na vafli, opepřete, osolte a posypte pažitkou nebo jarní cibukou nakrájenou najemno.