Špaldoto se špenátem a sýrem
Omrzely vás klasické těstoviny? Zkuste pro změnu kernotto, které obsahuje spoustu vlákniny a je výborně stravitelné.
30 minut
4
Ingredience:
300g špaldové kernotto |
2 hrsti vlašských ořechů |
450g špenátu |
3 lžíce olivový olej |
2 ks cibule |
mořská sůl |
300g balkánský sýr |
máslo |
muškátový oříšek |
kmín |
3 stroužky česneku |
Postup:
Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem.
- Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější.
- Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.
- Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte.
- Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský (nebo třeba kozí), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.
- Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte.
- Po upečení posypte sýrem.