Proteinové palačinky s pohankou
Pohanka dodá vašemu tělu rutin a zároveň se postará o dokonalou vláčnost palačinek. Makový protein zase slouží jako cenný zdroj bílkovin, takže můžete zhřešit bez výčitek.
15 minut
4
Ingredience:
100 g pohankové mouky |
100 g proteinového prášku |
2 vejce |
400 ml (rostlinného) mléka |
špetka soli |
kokosový olej |
džem nebo ořechový krém podle chuti |
Postup:
Mouku rozmixujeme s proteinem a špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
- Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.
- Hotové palačinky ozdobíme marmeládou nebo oříškovým máslem a nezapomeneme na kousek ovoce.