Salát z kysaného zelí
Obyčejné kysané zelí stojí pár korun, ale přitom se může směle nazývat superpotravinou. Dodá vám spoustu vitamínu C a A, což se příznivě projeví na vaší imunitě, zdraví očí i stavu pokožky. Je významným zdrojem probiotik, které zlepšují střevní mikroflóru a působí pozitivně na mozkovou aktivitu. V neposlední řadě se hovoří i o protirakovinotvorných a protizánětlivých účincích. Zkrátka spousta důvodů, proč tuto pochoutku zařadit do jídelníčku co nejčastěji.
Ingredience:
400 g kysaného zelí |
1 cibule |
1 mrkev |
sůl |
pepř |
lžička cukru |
2 lžíce olivového oleje |
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno, nastrouháme mrkev a vše vmícháme do zelí.
- Salát osolíme, opepříme, osladíme podle chuti, zakápneme olejem, důkladně promícháme a necháme chvíli uležet.