Špaldový mazanec

leaf image

Zkuste letos na velikonoční stůl naservírovat zdravější variantu klasického mazance z bílé pšeničné mouky. Pokud použijete obyčejnou hladkou špaldovou mouku, rozdíl téměř nepoznáte. 

Doba přípravy60
Počet porcí8
Recept Špaldový mazanec

Ingredience:

Suroviny
500 g špaldové mouky jemně mleté
150 g řepného tmavého cukru (může být i agávový sirup)
200 g másla (ghí)
250 ml mléka (může být i rostlinné)
1 vejce
1 žloutek
20 g droždí
Mandle, rozinky, oříšky, semínka (sezam…)
Sůl (mořská, himálajská…)

Postup:

  1. Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka.

  2. Do mísy dáme mouku, přidáme máslo, vejce, vykynutý kvásek, špetku soli a třeba i rozinky, mandle, oříšky a vypracujeme těsto.
  3. Hotové těsto necháme v teple vykynout. Propracujeme, dáme na plech s pečícím papírem ve tvaru hezkého bochánku a opět necháme vykynout.
  4. Pak potřeme žloutkem, posypeme semínky nebo mandlemi a uděláme do těsta malý křížek.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů dozlatova.

30 minut
Recept MAKOVÉ KREKRY
MAKOVÉ KREKRY
ČÍST
30
Recept Pohanková pomazánka
Pohanková pomazánka

Pohanka propůjčuje pomazánce jemnou oříškovou chuť a vám dodá velké množství zinku, který významně posiluje obranyschopn..

ČÍST

Produkty pro recept:

1005 g
VUC Praha Cukr řepný přírodní 1kg
VUC Praha Cukr řepný přírodní 1kg
1005 g
Country Life Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg
Country Life Mořská sůl jemná z Atlantiku 1 kg
78 g
Green Apotheke Mandle lupínky 75 g
Green Apotheke Mandle lupínky 75 g
103 g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
1010 g
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg BIO
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1kg BIO

56 Kč

516 g
České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 340 ml
České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 340 ml

231 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení