Mandlové cupcakes s kávovým kešu krémem
Mandlové cupcakes se hodí stejně dobře jako snídaně do postele, tak i jako romantický dezert po obědě nebo sladká tečka po vydařeném večeru.
25 minut
6
Ingredience:
4 PL mandlové mouky |
1 vejce |
2 PL mandlového/arašídového másla |
3 PL medu |
1/2 hrnku mléka |
1/2 ČL prášku do pečiva |
špetka skořice |
1/4 hrnku kakaa |
Na krém: |
50g kešu ořechů |
1/2 ČL kávy |
2 PL řeckého jogurtu |
2 PL medu |
1 PL kakaa |
Postup:
V misce rozmícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva, špetku skořice a kakao.
- Poté přidáme další ingredience a těsto pořádně promícháme, ať se v něm netvoří hrudky.
- Předehřejeme troubu na 175°C, cupcakes dáme do silikonové formy a necháme péct 17-25 minut.
- Po dopečení necháme řádně vychladnout a potom vyndáme dortíky z formy.
- Kešu ořechy namočíme na cca 45 minut do vody, poté očistíme a rozmixujeme s ostatními surovinami na krém.
- Cupcakes ozdobíme krémemem a na závěr můžeme jemně posypat kávou a na vrch přidat malinu nebo jahodu.