PROBIO recept: Zapečené těstoviny se zelím
Možná vám takovéhle těstoviny připravovala kdysi vaše babička. Oblíbená česká klasika, kterou rozhodně neurazíte.
60 min
6
Ingredience:
400 g těstovin (fusilli nebo široké nudle) |
300 g kysané zelí |
200 g uzené maso nebo tofu |
olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE |
1 ks cibule |
200 ml smetany |
2 ks vejce |
strouhanka |
sůl |
pepř černý mletý |
Postup:
Na oleji orestujeme uzené maso nebo tofu nakrájené na kostičky a najemno nakrájenou cibulku.
- Smícháme společně s uvařenými těstovinami a pokrájeným kyselým zelím.
- Směs dáme do pekáčku, přelijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce, kmín, pepř a sůl.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180-200°C asi 30-45 minut.