Ořechová bábovka
Zdravá ořechová bábovka je skvělým tipem, jak zužitkovat podzimní ořechovou nadílku a zpříjemnit si ranní vstávání. Vlašské ořechy obohatí každý zdravý jídelníček díky vysokému obsahu vitaminu B, manganu, zinku a mědi. Celozrnná mouka je zase kvalitním zdrojem vlákniny, takže vás spolehlivě a zdravě zasytí.
60 minut
12
Ingredience:
250 g celozrnné pšeničné mouky |
150 g třtinového cukru |
100 g mletých vlašských ořechů |
75 ml slunečnicového oleje |
100 ml mléka |
4 vejce |
1 vanilkový cukr |
1 kypřící prášek do pečiva |
Postup:
Rozklepneme vejce a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s olejem a cukrem.
- V jiné míse si vyšleháme z bílků sníh a v další míse smísíme suché přísady - mouku, mleté ořechy, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Do mísy s vyšlehanými žloutky zapracujeme postupně suché přísady. Promícháme a poté opatrně vmícháme sníh z bílků.
- Připravené těsto přelijeme do tukem vytřené a moukou vysypané formy a dáme péct do trouby.
- Pečeme asi 45 až 60 minut, průběžně kontrolujeme pomocí špejle.