Těstoviny se žampiony v balsamico-smetanové omáčce
Rychlá a chutná bezmasá večeře, kterou ocení nejen milovníci žampiónů.
20
2
Ingredience:
Suroviny |
150 g těstovin |
2 lžíce másla |
1 lžíce olivového oleje |
2 nadrobno nak rájené šalotky |
2 stroužky jemně nakrájeného česneku |
300 g na plátky nakrájených žampionů |
50 ml octu balsamico |
50 ml smetany |
50 g strouhaného parmezánu |
sůl |
pepř |
1 lžíce nadrobno nakrájené petrželky |
Postup:
Dejte vařit těstoviny podle návodu. Mezitím ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje a přidejte do ní šalotku a česnek.
- Po zhruba 2 minutách přidejte žampiony, promíchejte je, aby nasákly máslo s olejem.
- Nechte je povařit cca 8 minut a přidejte ocet balsamico, opět promíchejte, přidejte 1 lžíci másla, dle chuti přidejte sůl a pepř a chvíli povařte.
- Přidejte smetanu a strouhaný parmezán, promíchejte a sundejte z plotny.
- Nakonec do omáčky přidejte uvařené těstoviny, znovu promíchejte a servírujte zdobené petrželkou.