Hummus
Hummus si můžete dát na chleba nebo použít jako dip k nachos, syrové zelenině nebo třeba k pita chlebu. Nejenom, že tahle pomazánka skvěle chutná, ale je zároveň i zdravá. Hlavní ingrediencí je totiž cizrna (římský hrách), která je označována za královnu mezi luštěninami.
10 minut
10
Ingredience:
1 konzerva cizrny |
3 lžičky sezamové pasty Tahini |
2 lžíce cizrnového nálevu z konzervy |
2 lžíce olivového oleje |
1/2 lžičky mletého římského kmínu |
1 stroužek česneku |
šťáva z půlky citrónu |
sůl a čerstvě mletý pepř |
olivový olej |
podle chuti čerstvý koriadr/petrželka, mletá sladká paprika |
bagetka/pita chleba k podávání |
Postup:
Cizrnu slijeme (nálev necháme stranou), propláchneme studenou vodou a dáme do mixéru.
- Přidáme oloupaný česnek, mletý římský kmín, olej, Tahini, cizrnový nálev, sůl a pepř, šťávu z půlky citrónu a vše umixujeme.
- Pokud vám směs připadá moc hustá, přidejte trochu nálevu, vodu nebo olivový olej.
- Na závěr vše dochutíme solí, pepřem a citrónem.
- Připravený hummus naservírujte v misce, zakápnutý trochou olivového oleje, posypaný červenou mletou paprikou a ozdobený koriandrem nebo petrželkou.