Pečená mrkvová granola s pekanovými ořechy
Milujete granolu a chcete si její přípravu vyzkoušet sami? Pak určitě doporučujeme verzi s mrkví a pekanovými ořechy. Přestože si ji můžete upéct a skladovat, garantujeme, že vám dlouho nevydrží!
60 minut
8
Ingredience:
2 hrnky ovesných vloček |
1 hrnek strouhané mrkve |
1 hrnek pekanových ořechů |
1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí |
½ hrnku kokosových lupínků |
½ hrnku rozinek nebo goji |
¼ hrnku javorového sirupu |
¼ hrnku kokosového oleje |
1 čajová lžička mleté skořice |
½ lžičky soli |
špetka mletého muškátového oříšku |
Postup:
Předehřejte si troubu na 200°C
- Veškeré ingredience kromě rozinek/goji smíchejte ve velké míse. Kokosový olej před přidáním rozehřejte ve vodní lázni.
- Směs rovnoměrně rozprostřete na pečící plech a pečte po dobu 25 minut. Poté granolu vyndejte, promíchejte a opět vložte do trouby na dalších 25 minut.
- Po druhém cyklu pečení granolu vyndejte a nechte vychladnout. Teprve poté přidejte rozinky/goji.
- Granolu můžete uchovat v uzavřené nádobě po dobu až 2 týdnů.