Cizrnová polévka
Máte rádi falafel nebo hummus? V tom případě si určitě zamilujete i tuto cizrnovou pochoutku - hustou krémovou polévku. Obsažená kurkuma vám polévku nejen krásně zbarví, ale navíc podpoří zdravé trávení, pevné kosti a váš imunitní systém.
60 minut
6
Ingredience:
1 konzerva loupaných rajčat |
1 konzerva cizrny |
1 lží ce kokosového oleje |
1 cibule |
4strou žky česneku |
1 mrkev |
menší petržel 1 ks |
1 lžička strouhaného zázvoru |
1 lžíce kurkumy |
1 lžíc e mletého římského kmínu |
1 lžíce mleté lahůdkové papriky |
1 lžička kari |
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru |
2 lžíce citronové šťávy |
petrželka na ozdobu |
Postup:
Na lžíci kokosového oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Nakrájejte na malé kousky mrkev a petržel. Přidejte do hrnce k cibuli a česneku a restujte společně ještě další 2 minuty
- Do hrnce dejte 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a k němu lžíci kurkumy, mleté lahůdkové papriky, římského mletého kmínu a 1 lžičku kari.
- Koření promíchejte se zeleninou a restujte přibližně po dobu jedné minuty.
- Orestovanou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte 1 litrem vývaru, přidejte lehce pokrájená rajčata i se šťávou z konzervy a vařte pod pokličkou přibližně 20 minut, dokud zelenina není dostatečně měkká.
- Na závěr přidejte 2 lžíce šťávy z citrónu, konzervu cizrny a 2 vařte ještě cca 3 minuty.
- Na závěr rozmixujte v mixéru asi 3/4 polévky dohladka a vraťte zpět do hrnce.
- Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte.