Masala Chai
Teplý, kořeněný a velmi sladký mléčný nápoj, hojně rozšířený zejména v Indii, vám v chladných podzimních dnech rozproudí krev, zvedne náladu a nastartuje imunitu.
15 minut
6
Ingredience:
1/2 skořice |
4 tobolky kardamomu , rozlomené |
4 hřebíčky |
1/2 hvězdičky badyánu |
2 silné plátky čerstvého zázvoru |
2 zarovnané lžičky sypaného černého čaje |
500 ml plnotučného mléka |
4 lžíce medu |
vanilkový lusk |
Postup:
V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu 500 ml vody s kořením, vanilkou a zázvorem.
- Vypněte a nechte 15 minut stát. Poté přiveďte znovu k varu a vsypte čaj. Zase vypněte a nechte 3–5 minut louhovat podle toho, jak silný čaj máte rádi.
- Přeceďte a vmíchejte mléko a med podle chuti. Krátce zahřejte a podávejte.