Pečené kořeněné batátové chipsy
Oblíbená chuťovka nemusí být připravena pouze z klasických brambor. Pokud chcete zdravou změnu, můžete křoupat u televize tyto lupínky ze sladkých brambor okořeněné pikantní směsí.
5 minut + pečení
2
Ingredience:
Batáty |
Kukuřičný škrob |
Himalájská ochucená sůl Harisa |
Olivový olej |
Postup:
Batáty oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Umístíme je do mísy a zalijeme horkou vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.
- Necháme máčet asi 20 minut, poté plátky vyjmeme a pelivě vysušíme papírovými utěrkami.
- Plátky poté naskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.
- Posypeme Africkou kořenící směsí HARISA, která chipsy i dosolí.
- Pečeme v troubě minimálně 20 minut při 180 °C, dokud nebudou batátové plátky křupavé.
- TIP: Podávejte s jogurtovým dresingem ochuceným čerstvými bylinkami.