Pečené kořeněné batátové chipsy

leaf image

Oblíbená chuťovka nemusí být připravena pouze z klasických brambor. Pokud chcete zdravou změnu, můžete křoupat u televize tyto lupínky ze sladkých brambor okořeněné pikantní směsí.

Doba přípravy5 minut + pečení
Počet porcí2
Recept Pečené kořeněné batátové chipsy

Postup:

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Umístíme je do mísy a zalijeme horkou vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.

  2. Necháme máčet asi 20 minut, poté plátky vyjmeme a pelivě vysušíme papírovými utěrkami.
  3. Plátky poté naskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.
  4. Posypeme Africkou kořenící směsí HARISA, která chipsy i dosolí.
  5. Pečeme v troubě minimálně 20 minut při 180 °C, dokud nebudou batátové plátky křupavé.
  6. TIP: Podávejte s jogurtovým dresingem ochuceným čerstvými bylinkami.

30 minut
Recept Osvěžující jahodová zmrzlina
Osvěžující jahodová zmrzlina

Ochlaďte se v horkých dnech osvěžující a jemnou jahodovou zmrzlinou domácí výroby za použití mandlového mléka. Příprava ..

ČÍST
40 minut
Recept Cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami
Cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami

Tyhle roztomilé mini dortíčky zaručeně vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým. S odlehčeným pudinkovým krémem a ozdobené..

ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
126 g
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO
Himalájská sůl Africká směs HARISA 120g BIO

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení