Citrónový krém
Namazejte si ho na palačinku, ozdobte jím koláč nebo ho mlsejte jen tak lžičkou ze skleničky... Příprava tohoto lahodného citrónového krému vám zabere sotva půl hodinky, ale použijete ho na mnoho způsobů a každý dezert s ním získá letní svěžest.
25
4
Ingredience:
130 ml Kitl Syrobu Citron |
120 g másla |
5 žloutků |
60 g třtinového cukru |
200 ml smetany šlehání |
2 lžíce nastrouhané citrónové kůry |
Postup:
Ušlehejte smetanu a ponechte ji zatím stranou.
- Do vodní lázně dejte žloutky, kůru, cukr a citrónový syrob. Vše za stálého míchání zahříváme.
- Postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo a mícháme, dokud krém nezačne houstnout (cca 6-8 min.)
- Poté odstavíme a krém za stálého míchání necháme zchladnout.
- Nakonec přimícháme ušlehanou smetanu a můžeme podávat.