Chia kytičky

leaf image

Originální vánoční recept, který potěší vaše chuťové buňky a neohrozí štíhlou linii.  

Doba přípravy30 minut
Počet porcí20 ks
Recept Chia kytičky

Ingredience:

40 g rýžové celozrnné mouky

60 g hladké pohankové mouky
20 g chia semínek
50 g sušených švestek
30 g kokosového tuku
50 g zakysané smetany
meruňkový džem

Postup:

  1. V míse smíchejte mouky a chia semínka. 

  2. Švestky rozemelte (v mixéru) a přidejte k mouce. Přidejte také změklý tuk a zakysanou smetanu a vypracujte těsto. Zabalte do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici.
  3. Na pomoučené pracovní desce vyválejte těsto na cca 0,5 cm silný plát – ne silnější. Vykrajujte libovolné tvary. Do poloviny z nich vykrájejte ještě otvory uprostřed.
  4. Vložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do trouby vyhřáté 180 °C necelých 10 minut.
  5. Zchladlé pečivo slepujte meruňkovým džemem.  

20 + klíčení
Recept Pučálka
Pučálka

Není škoda, že se z ulic vytratily babky pučálnice? Vasedávaly u malých kamínek, pražily naklíčená hrachová zrna a prodá..

ČÍST
90
Recept Francouzský rebarborový koláč
Francouzský rebarborový koláč

Spojení sladkého moučníku a mírně nakyslé, šťavnaté rebarbory by rozhodně nemělo chybět v repertoáru vašich letních mouč..

ČÍST

Produkty pro recept:

475 g
Biolinie Olej kokosový panenský 240g
Biolinie Olej kokosový panenský 240g
300 g
Bioharmonie Rýžová mouka hladká 300g
Bioharmonie Rýžová mouka hladká 300g
1010 g
Bioharmonie Pohanková mouka hladká 1kg BIO
Bioharmonie Pohanková mouka hladká 1kg BIO

103 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení