Pučálka
Není škoda, že se z ulic vytratily babky pučálnice? Vasedávaly u malých kamínek, pražily naklíčená hrachová zrna a prodávaly je komukoli. Stejně jako například pečené kaštany.
20 + klíčení
10
Ingredience:
Suroviny: |
300 g suchého hrachu |
olej na smažení |
sůl |
pepř |
majoránka |
saturejka |
česnek |
med a skořice |
Postup:
- Hrách namočíme na 10 – 12 hodin.
- Slijeme vodu a rozprostřeme na plech.
- Je vhodné, aby voda při klíčení byla zhruba do 1/3 velikosti hrachu. Alespoň 1x za den hrách promyjeme. 2 – 4 dny necháme naklíčit.
- Naklíčený hrách na pánvi opečeme. Můžeme použít trochu oleje nebo jej opečeme na sucho. Polovinu hrachu ochutíme solí, pepřem, případně i majoránkou nebo česnekem. Druhou polovinu ochutíme lžící medu a skořicí. A která vám víc chutná?