Pučálka

leaf image

Není škoda, že se z ulic vytratily babky pučálnice? Vasedávaly u malých kamínek, pražily naklíčená hrachová zrna a prodávaly je komukoli. Stejně jako například pečené kaštany.

Doba přípravy20 + klíčení
Počet porcí10
Recept Pučálka

Ingredience:

Suroviny:
300 g suchého hrachu
olej na smažení
sůl
pepř
majoránka
saturejka
česnek
med a skořice

Postup:

  1. Hrách namočíme na 10 – 12 hodin.
  2. Slijeme vodu a rozprostřeme na plech.
  3. Je vhodné, aby voda při klíčení byla zhruba do 1/3 velikosti hrachu. Alespoň 1x za den hrách promyjeme. 2 – 4 dny necháme naklíčit.
  4. Naklíčený hrách na pánvi opečeme. Můžeme použít trochu oleje nebo jej opečeme na sucho. Polovinu hrachu ochutíme solí, pepřem, případně i majoránkou nebo česnekem. Druhou polovinu ochutíme lžící medu a skořicí. A která vám víc chutná?
60 minut
Recept Domácí nutella
Domácí nutella

Klasická Nutella rozhodně nepatří mezi zdravé potraviny, ale přesto jí málokdo dokáže odolat.. Přinášíme vám domácí var..

ČÍST
15 minut
Recept Matcha Cotta
Matcha Cotta

Baječný dezert, který budete mít hotový za pár minut. Navíc nebudete zpytovat svědomí kvůli vysokému obsahu kalorií.

ČÍST

Produkty pro recept:

500 g
Country Life Bio Hrách žlutý půlený 500 g
Country Life Bio Hrách žlutý půlený 500 g
503 g
Country Life Hrách zelený půlený 500 g BIO
Country Life Hrách zelený půlený 500 g BIO

44 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení