Bezlepkový pita chléb

leaf image

Super věc na cesty - svačinka z bezlepkové pity, do které vložíte libovolnou náplň. Pitu oceníte i jako přílohu k hummusu, salátu či grilovanému masu.

Doba přípravy90 minut
Počet porcí6
Recept Bezlepkový pita chléb

Ingredience:

1 1/4 šálku (140 g) čisté celozrnné ovesné mouky

1/2 šálku (95 g) bramborového škrobu
1/3 šálku (45 g) kukuřičního škrobu
1/3 šálku (50 g) tapiokového škrobu
2 polévkové lžíce (18 g) jitrocelového prášku
1 polévková lžíce (8 g) chia semínek
1 polévková lžíce (10 g) droždí
1 lžička (5 g) třtinového cukru
1 lžička (5 g) soli
1 šálek teplého mléka
1 velké vejce
1/4 šálku slunečnicového oleje
1 lžička jablečného octa
rýžová mouka na válení

Postup:

  1. Navažte ovesnou mouku, bramborový škrob, kukuřičný škrob, tapiokový škrob, jitrocelový prášek, mleté chia semínko, droždí, cukr a sůl do misky od mixéru. Promíchejte metlou.

  2. Zvlášť ušlehejte mléko, vejce, olej a ocet.
  3. Přidejte mokré přísady do suchých a promíchejte při střední / nižší rychlosti po dobu 5 minut. To umožní jitrocelovému prášku a Chia semínku absorbovat kapaliny a těsto se zahustí.
  4. Připravte si 3 pečící papíry. Těsto rozdělte na 6 kusů, z nichž každý je mírně větší než golfový míček. Lehce posypte rýžovou moukou pracovní plochu a horní části těsta. Zválcujte těsto do 15 cm kruhů, otáčejte často tak, aby se nelepilo k pultu. Umístěte vyválené těsto na připravené pečící papíry. Opakujte, dokud nebudete mít 6 pita placek (2 pity na jeden list).
  5. Přikryjeme pity potravinovou fólií a necháme odpočívat 1-1 1/2 hodiny.
  6. Umístěte těžší plech na pečení do trouby a předehřejte ji na 230 stupňů . Je velmi důležité mít hodně horkou troubu, tím se právě pita při pečení nafoukne.
  7. Poprašte dvě pity vodou a opatrně je položte na horký pečící plech. Nechte péct po dobu 5-7 minut, nebo dokud nejsou naduté a lehce opečené.
  8. Opatrně vyjměte pity z trouby a zabalte je do čisté suché utěrky, aby zůstaly měkké.
  9. Opakujte se zbývajícími pitami.
  10. Podávejte nejlépe čerstvé a teplé.

20 + klíčení
Recept Pučálka
Pučálka

Není škoda, že se z ulic vytratily babky pučálnice? Vasedávaly u malých kamínek, pražily naklíčená hrachová zrna a prodá..

ČÍST
20 minut
Recept Lívance s ovesnými vločkami
Lívance s ovesnými vločkami

Zakousněte se do nadýchaných lívanců, jejichž základ tvoří celozrnná ječná mouka a ovesné vločky. Ječné lívance tak moho..

ČÍST

Produkty pro recept:

400 g
Tapioca puding Mouka tapioka 400g
Tapioca puding Mouka tapioka 400g
100 g
Country Life Chia semínka Bio 100 g
Country Life Chia semínka Bio 100 g
860 g
Biolinie Slunečnicový olej 500 ml BIO
Biolinie Slunečnicový olej 500 ml BIO
125 g
Dr. Popov Psyllium rozpustná vláknina 100 g
Dr. Popov Psyllium rozpustná vláknina 100 g

108 Kč

304 g
PROBIO Ovesná mouka celozrnná instantní 300g BIO
PROBIO Ovesná mouka celozrnná instantní 300g BIO

34 Kč

408 g
Paleta Mouka rýžová polohrubá bezlepková 400 g
Paleta Mouka rýžová polohrubá bezlepková 400 g

39 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO

19 Kč

230 g
Amylon Kukuřičný škrob v prášku 200 g BIO
Amylon Kukuřičný škrob v prášku 200 g BIO

47 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení