Lívance s ovesnými vločkami
Zakousněte se do nadýchaných lívanců, jejichž základ tvoří celozrnná ječná mouka a ovesné vločky. Ječné lívance tak mohou být vynikající snídaní na začátku náročného dne nebo vydatným hlavním jídlem. Nejsou doslazovány cukrem, ale přesto jsou slaďoučké. Jemnou sladkost jim totiž dodává přirozeně sladká syrovátka.
20 minut
5
Ingredience:
1 balení směsi Ječné lívance s ovesnými vločkami |
špetka mořské soli |
skořice |
džem |
moučkový třtinový cukr |
Postup:
Směs vsypeme do mísy, zalijeme 350 ml studené vody a dobře promícháme.
- Těsto necháme 5 minut odpočinout.
- Na rozehřátém lívanečníku nebo pánvi potřené olejem lijeme těsto tak, aby vznikly cca 1 cm vysoke lívanečky.
- Smažíme při střední až nižší teplotě po obou stranách dozlatova.
- Lívanečky podáváme dle rodinných zvyklostí - pomazané džemem, sladkým tvarohem nebo posypané třtinovým cukrem a skořicí.