Slané sezamové krekry
Předvánoční sněhová nadílka je zatím plašší než by si děti přály. Jednou z cest jak si připomenout křoupání sněhu pod nohama jsou naše krekry.
20
50 ks
Ingredience:
Budeme potřebovat: |
250 g celozrnné špaldové mouky |
100 g másla |
2 lžíce sezamového oleje (lze nahradit slunečnicovým, olivovým…) |
1 lžíce sezamové pasty tahiny (lze vynechat) |
100 ml vody |
1,5 lžičky soli |
hrst sezamových semínek |
Postup:
- Z mouky, másla, oleje, sezamové pasty, vody a soli vypracujte těsto. Hotové těsto zabalte do alobalu a nechte v lednici odpočívat (ideálně do druhého dne). Druhý den těsto vyválejte na tenký plát, posypte sezamem a válečkem sezam zatlačte do těsta.
- Nožem nakrájejte sušenky. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte při 160 stupních 15 až 20 minut (záleží na tloušťce těsta).