bio*nebio Sezam černý neloupaný 100 g
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 26 zákazníků
Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
Sezamová polévka: Nasucho opražíme hrnek semínek do voňava. Hrnek kulatozrnné rýže namočíme na 2 hodiny do vody. Poté rozmixujeme semínka, přidáme ½ hrnku vody a dále mixujeme na pastu. Rýži rozmixujeme zvlášť se 3 hrnky vody. Vše dáme do hrnce se 3 ½ hrnky vody a ¾ hrnku třtinového cukru a za stálého míchání vaříme cca 8 minut.
Skladem
O produktu
Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
Sezamová polévka: Nasucho opražíme hrnek semínek do voňava. Hrnek kulatozrnné rýže namočíme na 2 hodiny do vody. Poté rozmixujeme semínka, přidáme ½ hrnku vody a dále mixujeme na pastu. Rýži rozmixujeme zvlášť se 3 hrnky vody. Vše dáme do hrnce se 3 ½ hrnky vody a ¾ hrnku třtinového cukru a za stálého míchání vaříme cca 8 minut.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 2422 kJ |
Tuky | 51 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7.0 g |
Sacharidy | 9.7 g |
z toho cukry | 0.3 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 0.03 g |