Raw brownies
Nachystejte si super zdravou svačinu. Příprava raw brownies vám nezabere víc času než upéct bábovku. A stačit vám bude obyčejný mixér nebo sekáček.
30 minut
20
Ingredience:
1 hrnek ovesnýćh vloček |
1/2 hrnku pistácií |
1/2 hrnku mandlí nebo vlašských ořechů |
1/2 hrnku sušených datlí |
1/2 hrnku sušených švestek |
1/4 hrnku goji |
1 hrnek neslazeného kakaa |
Postup:
Vezměte si mixér a rozmixujte ovesné vločky najemno. Až si budete myslet, že jsou rozmixované, mixujte je ještě chvíli dál. Doporučujeme je rozmixovat téměř na prach, aby se se zbytkem ingrediencí lépe propojily. Rozmixované vločky přesypte do větší mísy.
- Vlašské ořechy (nebo mandle) rozsekejte v sekáčku najemno také. Měly by vypadat jako mleté. Nasekané ořechy přesypte k vločkám.
- Pistácie nasekejte v sekáčku také, ale mohou být na větší kousky. Jejich světle zelená barva se bude v brownies hezky vyjímat. Nasekané pistácie přesypte k ořechům a vločkám do mísy.
- Do sekáčku nasypte goji, rozmixujte ho nahrubo a přesypte do mísy.
- Nakonec dejte do sekáčku sušené švestky a datle a rozsekejte je na hustou pastu. Pokud se vám bude ovoce lepit na nože sekáčku, přilijte do směsi cca 5 lžic vody. Ovocnou pastu přidejte do mísy.
- V míse ke všem surovinám přisypte kakao a rukama zahněťte do směsi. Měla by vám vzniknout hnědá, mírně lepkavá koule.
- Vezměte si malý plech na pečení nebo obdélníkovou zapékací misku, vyložte ji potravinovou fólií a namačkejte do ní rovnoměrně raw těsto. Brownies dejte do lednice, aby se všechny ingredience propojily a těsto ztuhlo. V lednici ho nechejte klidně přes noc a druhý den ho nakrájejte na jednotlivé řezy.
- Brownies se skvěle hodí jako sladká tečka po obědě nebo malá svačinka mezi jídly. Uvidíte, že raw brownies zmizí ze stolu rychleji než ty klasické.