Sonnentor Koření Petržel řezaná nať 15 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU až 25 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!
O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými. Nať s hladkými nebo kadeřavými lístky se v našich zeměpisných šířkách velmi často a s oblibou používá do spousty jídel. Vedle polévek, salátů a brambor, ke kterým skvěle hodí se dají z natě vykouzlit různé kreativní pokrmy. Petržel se přirozeně skvěle hodí k rybám, vajíčkům, zelenině a téměř ke všemu, na co má člověk chuť.
TIP: Vyzkoušejte orientální petrželový salát: velké množství natě (nešetřit!) jemně nasekat a smíchat s několika rajčaty, přidat dresing z citronu, soli a olivového oleje. Neměla by chybět v žádné domácnosti.
Kde najde využití: luštěniny, dýně / cuketa, drůbež, čatní, ryby, grilování, jídla z jednoho hrnce, dipy, dušené maso, čerstvý sýr, rizoto, zapékání, vepřové maso, pesto, jehněčí maso, brambory, pomazánky, vegetariánská jídla, rajčata, těstoviny, zelenina, vejce, pikantní štrúdl, pečené maso, polévky, salát
Kuchyně: asijská kuchyně, středomořská kuchyně, česká kuchyně
O produktu
O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými. Nať s hladkými nebo kadeřavými lístky se v našich zeměpisných šířkách velmi často a s oblibou používá do spousty jídel. Vedle polévek, salátů a brambor, ke kterým skvěle hodí se dají z natě vykouzlit různé kreativní pokrmy. Petržel se přirozeně skvěle hodí k rybám, vajíčkům, zelenině a téměř ke všemu, na co má člověk chuť.
TIP: Vyzkoušejte orientální petrželový salát: velké množství natě (nešetřit!) jemně nasekat a smíchat s několika rajčaty, přidat dresing z citronu, soli a olivového oleje. Neměla by chybět v žádné domácnosti.
Kde najde využití: luštěniny, dýně / cuketa, drůbež, čatní, ryby, grilování, jídla z jednoho hrnce, dipy, dušené maso, čerstvý sýr, rizoto, zapékání, vepřové maso, pesto, jehněčí maso, brambory, pomazánky, vegetariánská jídla, rajčata, těstoviny, zelenina, vejce, pikantní štrúdl, pečené maso, polévky, salát
Kuchyně: asijská kuchyně, středomořská kuchyně, česká kuchyně