Rajčatová polévka
Rajčatová polévka je oblíbeným dětským jídlem, ale chutná i dospělým. Co je hlavní - je hotová za chvilku. Můžete ji doplnit chlebovými krutónky, drobnými těstovinami, lžící bazalkového pesta a určitě nezapomeňte na parmazán.
60 minut
6 porcí
Ingredience:
1 ks cibule |
800 g konzervovaných rajčat |
1 stroužek česneku |
2 lžíce olivového oleje |
1 lžíce cukru krupice |
1 lžíce balzamikového octa |
500 ml zeleninového vývaru |
bazalka |
sůl a čerstvě namletý pepř |
Postup:
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a za stálého míchání necháme zesklovatět.
- Po chvilce přidáme nadrobno nasekaný česnek a osmahneme.
- Přidáme drcená rajčata, osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat. Přidáme cukr a ještě chvilku restujeme.
- Přidáme vývar a povaříme asi 20 minut. Potom ručním mixérem směs rozmixujeme do hladka.
- Dochutíme balzamicem a případně dosolíme a dopepříme.
- Polévku můžeme ozdobit bazalkovým pestem, krutony nebo parmazánem.