Jarní bylinková polévka
Využijme toho, že naše zahrádky se začínají po zimě zase zelenat. Náklady na výrobu této polévky jsou minimální a její výživová hodnota je k nezaplacení!
15 minut
4 porce
Ingredience:
3 hrsti jarních bylinek (baby špenát, mladé kopřivy, jarní cibulky, jahodové či fialkové listí, řepík) |
1-2 lžíce másla |
500 ml zeleninového vývaru |
500 ml smetany na vaření |
2 žloutky |
sůl a čerstvý mletý pepř |
nasekaná petrželka a pažitka |
Postup:
Všechny bylinky opláchněte a nasekejte nadrobno.
- V hrnci rozehřejte máslo, poté vložte bylinky a opékejte 2 minuty.
- Zalijte vývarem a vařte 5 minut.
- Zvlášť ve smetaně rozmixujte žloutky. Poté vlijte do polévky a prohřejte.
- Polévku podle chuti nakonec osolte a opepřete.
- Nalijte na talíře a ozdobte nasekanou pažitkou, petrželkou či několika kuličkami hrášku.