Jarní vitamínový salát s quinoou a fazolemi
Fazole jsou skvělým zdrojem vlákniny a železa, quinoa obsahuje vitamíny skupiny B a zelenina z tohoto salátu vám dodá spoustu vitamínu C, A a E.
20 minut
4
Ingredience:
1 plechovka sterilovaných fazolí |
400 g cherry rajčat |
150 g quinoy |
4 stonky řapíkatého celeru |
2 červené/žluté papriky |
čerstvé bylinky - bazalka, petrželka, koriandr |
4 lžíce olivového oleje |
2 lžíce umeocta |
sůl |
pepř |
Postup:
Quinou důkladně propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme zhruba trojnásobným objemem vody. Osolíme a uvaříme doměkka, asi 15 minut. Uvařenou quinou scedíme a necháme okapat.
- Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme na menší kousky.
- Ve větší míse smícháme pokrájenou zeleninu, fazole a quinou.
- Dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem, umeoctem a čerstvými bylinkami podle chuti - doporučujeme bazalku, petrželku, pažitku nebo koriandr.