Žížalový salát s trochou hlíny
15
2
Ingredience:
Suroviny: |
2 mrkve |
1 červená paprika |
1 kedlubna |
0,5 cukety |
2 lžičky černého sezamu |
1ks Eggcheese (shmaky, šmakoun – výrobek z vaječného bílku) |
2 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje |
Postup:
- Zeleninu oloupeme, očistíme a běžnou škrabkou naplátkujeme (naškrábeme) na žížaly. Shmakyho nakrájíme na plátky či kostičky a přidáme k zelenině. Posypeme černým sezamem, zalijeme řepkovým olejem. Podáme s kvalitním chlebem nebo rozpečeným rohlíkem.
- Do salátu je zakombinována bílkovina – shmaky, olej pro lepší rozpustnost a stavitelnost vitamínů ze zeleniny, semínka – obohacení pokrmu o minerály, doplněno pečivem – sacharidy. Tak je jídlo plnohodnotné a nebudete mít po něm brzy hlad.