Zapečená rajčata s quinoou, špenátem a sýrem
20
4
Ingredience:
Suroviny: |
25 g quinoy |
8 - 10 rajčat |
2 lžíce olivového oleje |
200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého listového) |
2 stroužky česneku (najemno nakrájeného nebo prolisovaného) |
1 lžička petrželky (nasekané) |
50 g mozzarelly (nastrouhané) |
25 g parmezánu (strouhaného) |
sůl |
pepř |
Postup:
- Předehřejte si troubu na 190 st. Celsia. Dejte vařit quinou podle návodu. Mezitím si připravte rajčata. Jejich horní část odřízněte a vnitřek vydlabejte lžičkou. Aby bylo rajče stabilní, lehce seřízněte i jeho spodní část.
- Do každého rajčete dejte špetku soli.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte špenát a nechte ho v případě čerstvého jen lehce povadnout. Přidejte lisovaný česnek, petrželku, pepř a sůl a cca po 1 minutě odstavte
- z plotny.
- Do špenátu přidejte uvařenou quinou, nastrouhanou mozzarellu a promíchejte. Případně ještě dochuťte solí
- a pepřem. Připravenou směsí naplňte rajčata. Ty vložte
- do zapékací mísy, překryjte alobalovou folií a pečte 20 minut. Poté folii odstraňte, posypte rajčata parmezánem a pečte dalších 5 – 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Sýry můžete kombinovat dle chuti, doporučujeme vyzkoušet variantu s kozím sýrem nebo sýrem feta. Budete-li mít trpělivost na úpravu a plnění cherry rajčat, odměnou vám budou lahodné a lákavě vypadající jednohubky.