Raw semínkový chléb
Upečte si jednoduchý a zdravý raw semínkový chléb bez lepku, u kterého budete 100% vědět, z čeho se skládá.
10 minut + sušení
15-20
Ingredience:
1/2 šálku lněného semínka rozdrceného v mixéru |
1 šálek vody |
1/2 šálku pohankové mouky |
1/2 šálku slunečnicových semínek rozdrcených v mixéru |
2 lžičky sezamových semínek |
1 polévková lžíce drceného kmínu |
špetka mořské soli |
1/4 šálku vody, pokud bude potřeba |
Postup:
Rozdrcená lněná semínka v mixéru namočte do šálku s vodou a nechejte ho ve vodě, do doby než vznikne gel.
- Smíchejte pohankovou mouku, slunečnicová semínka, která jste si rozmixovali v mixéru, sezam, kmín a mořskou sůl. Do směsi přidejte namočený len s vodou a ručně promíchejte do těsta.
- Vzniklou směs rozprostřte na pečící papír na plech tak, aby vrstva byla 1 cm vysoká. Placku nakrájejte na čtverce a dejte sušit do trouby na nenižší stupeň. U sušení mějte polootevřené dveře od trouby a sušte asi hodinu.