Zdravý pečený cheesecake
I cheesecake se dá upéci tak, aby nejen potěšil chuťové buňky, ale zároveň neohrožoval vaši štíhlou postavu. Stačí vyměnit pár surovin a zdravější varianta oblíbeného dezertu je na světě. Nezapomeňte použít spoustu čerstvého ovoce na ozdobu!
30 minut
8 porcí
Ingredience:
Suroviny - korpus: |
65 g másla |
50 g třtinového cukru |
1 vejce |
150 g celozrnné špaldové mouky (jemně mleté) |
2 čajové lžičky prášku do pečiva |
Suroviny - náplň: |
750 g netučného tvarohu |
200 g třtinového cukru |
1 vanilkový cukr |
1 vanilkový puding |
3 vejce |
200 ml kokosového krému Isola Bio |
Postup:
Nejprve našlehejte máslo s cukrem a vejce, poté přidejte mouku a prášek do pečiva. Těsto se nemá lepit.
- Vymažte dortovou formu a 2/3 těsta vmačkejte na dno formy. Ze zbytku uválejte hada a rozprostřete jej na okraje formy.
- Všechny ingredience na náplň promíchejte v míse. Směsí naplňte připravený korpus.
- Pečte 1 hodinu v předehřáté troubě na 170°C.
- Po vypnutí trouby nechte ještě asi 10 minut dojít v troubě. Koláč by měl na povrchu lehce zhnědnout.
- Dort podávejte vychlazený ozdobený čerstvým ovocem.