Nadýchaný švestkový koláč

leaf image

Švestkový koláč neodmyslitelně patří k babímu létu. Ten náš je nadýchaný, vláčný a bude se vám jen rozplývat na jazyku.  

Doba přípravy90 minut
Počet porcí20
Recept Nadýchaný švestkový koláč

Ingredience:

těsto:

400 g hladká mouka + na posypání
3 lžíce třtinového cukru 
1/2 lžičky soli
1 sáček sušeného droždí 
30 g máku  
2 vejce
450 ml mléka
200 ml slunečnicového oleje 
1,5 kg švestek
50 g másla + na vymazání
2 lžíce rumu
drobenka:
80 g polohrubé mouky 
3 lžíce cukru krupice
60 g studeného másla

Postup:

  1. Promíchejte ve velké míse mouku, sůl a cukr a droždí. Přilijte olej, vejce, vlažné mléko a vypracujte řidší těsto. Mísu zakryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud vám nevykyne do dvojnáobného objemu.

  2. Troubu si předehřejte na 190 °C a mezitím si připravte drobenku, tak že pečlivě promícháte dohromady mouku, cukr a máslo.
  3. Větší pekáč vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto nalijte do pekáče a jeho povrch posypejte vypeckované přepůlenými švestkami. Koláč posypte drobenkou, namletým mákem a pečte asi 30 minut.
  4. V rendlíku rozpusťte máslo a přilijte rum. Koláč po celém povrchu pokapejte a nechte dojít pár minut ve vypnuté troubě.

20 minut + pečení
Recept Banana bread s kokosem
Banana bread s kokosem

Tento banánový chlebíček je rychle hotový, pěkně vláčný a provoněný kokosem. Zapomeňte na bílou mouku, cukr a jiná slad..

ČÍST
35 min
Recept Datlové cookies s rozinkami
Datlové cookies s rozinkami

Sušenky vhodné jako svačinka s mléčným koktejlem.

ČÍST

Produkty pro recept:

860 g
Biolinie Slunečnicový olej 500 ml BIO
Biolinie Slunečnicový olej 500 ml BIO
1010 g
PROBIO Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO
PROBIO Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO

50 Kč

Akce -24%
1010 g
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO

45 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO

19 Kč

203 g
bio*nebio Mák modrý český 200 g
bio*nebio Mák modrý český 200 g

34 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení