Těstoviny se zeleným chřestem a sušenými rajčaty
Chřestová sezóna je v plném proudu a je potřeba si ji užít. Chřest je plný živin, nízkokalorický a sluší mu jednoduchá a rychlá úprava, jako je třeba tato lehká večeře v italském stylu.
30 minut
4
Ingredience:
500 g těstovin (penne, fusilli) |
200 g zeleného chřestu |
100 g sušených rajčat |
100 g čerstvých rajčat |
50 ml olivového oleje |
hrst petrželky |
1 ks šalotky sůl pepř |
Postup:
Těstoviny uvařte podle návodu na skus. Hotové těstoviny sceďte a lehce promastěte olejem.
- Zelený chřest vložte do vroucí vody a asi minutu povařte. Vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě.
- Chřest nakrájejte na kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte na proužky nakrájenou cibuli, přidejte překrájená čerstvá cherry rajčata a na větší kusy nakrájená sušená rajčata. Poté přidejte chřest. Směs osolte, opepřete a vložte uvařené těstoviny.
- Společně prohoďte, přidejte najemno nakrájenou petrželku a servírujte na předehřátém talíři.