Slaný koláč s kysaným zelím
Odmítají vaše děti jíst kysané zelí? Zamaskujte ho do tohoto lahodného koláče a budete mít co dělat, aby na vás zbyl aspoň kousek.
30 minut
6
Ingredience:
200 g kysaného zelí |
100 g sýra |
200 g hladké mouky |
100 g másla nebo ghí |
1 vejce |
sůl |
slanina, špenátové lísty dle chuti |
Postup:
Mouku, ½ lžičky soli, 1 vejce a máslo rychle zpracujte v hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladničce 30 minut odpočinout.
- Těsto vyndejte z lednice a rozválejte ho na plát o trochu větší, než je velikost koláčové formy a přeneste ho do ní – mělo by pokrýt i stěny formy. Těsto k formě trochu přimáčkněte, propíchejte vidličkou a vložte do trouby na 10 minut předpéct.
- Po 10 minutách těsto vyndejte a nechte zchladnout.
- Zelí nechte okapat, překrájejte na menší kousky a nandejte na předpečené těsto. Můžete posypat nastrouhaným sýrem nebo i sýr zamíchat do zelí.
- Zapečte zhruba 30 – 40 min. při 180 st.C.
- TIP: Pro vylepšení přidejte do zelí kostičky nakrájené slaniny. Hotový koláč můžete posypat lístky čerstvého špenátu.