Kokosky
Vláčné, měkké, hutnější kokosky, na kterých vzniká závislost. Nezapomeňte je nechat dva dny odležet, aby byly přesně takové, jaké mají být.
45 minut
20
Ingredience:
100 g změklého másla |
100 g cukru třtinového moučkového |
100 g strouhaného kokosu |
150 g hladké mouky |
1/2 sáčku kypřicí prášek |
špetka soli |
2 bílky |
strouhaný kokos na obalení |
Postup:
Změklé máslo utřete s polovinou cukru do pěny.
- Přidejte kokos a prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
- Z bílků se špetkou soli vyšlehejte polotuhý sníh, vmíchejte do něj zbylý cukr a šlehejte dotuha.
- Pomocí stěrky ho zapracujte do kokosového základu. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 30 minut do lednice.
- Troubu rozehřejte na 150 °C. Z těsta tvarujte pomocí lžičky malé kuličky, obalte je ve strouhaném kokosu a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 20–25 minut dozlatova, až kuličky zpevní. Nesmí zhnědnout, kokos by mohl zhořknout. Nechte zchladnout, uložte je do chladu a nechte alespoň 2 dny rozležet.