Kokosky

leaf image

Vláčné, měkké, hutnější kokosky, na kterých vzniká závislost. Nezapomeňte je nechat dva dny odležet, aby byly přesně takové, jaké mají být. 

Doba přípravy45 minut
Počet porcí20
Recept Kokosky

Ingredience:

100 g změklého másla

100 g cukru třtinového moučkového
100 g strouhaného kokosu
150 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřicí prášek
špetka soli
2 bílky
strouhaný kokos na obalení 

Postup:

  1. Změklé máslo utřete s polovinou cukru do pěny.

  2. Přidejte kokos a prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  3. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte polotuhý sníh, vmíchejte do něj zbylý cukr a šlehejte dotuha.
  4. Pomocí stěrky ho zapracujte do kokosového základu. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 30 minut do lednice.
  5. Troubu rozehřejte na 150 °C. Z těsta tvarujte pomocí lžičky malé kuličky, obalte je ve strouhaném kokosu a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte 20–25 minut dozlatova, až kuličky zpevní. Nesmí zhnědnout, kokos by mohl zhořknout. Nechte zchladnout, uložte je do chladu a nechte alespoň 2 dny rozležet.

15 minut
Recept Pikantní dip na asijský způsob
Pikantní dip na asijský způsob

Zapomeňte na kupované omáčky plné chemie a pusťte se do výroby sami! S naším domácím pikantním dipem budete hvězdou každ..

ČÍST
30 minut + sušení
Recept RAW linecké cukroví
RAW linecké cukroví

Zdravá verze lineckého cukroví

ČÍST

Produkty pro recept:

Akce -22%
404 g
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO
PROBIO Cukr třtinový moučkový 400 g BIO

49 Kč

Akce -23%
203 g
PROBIO Kokos strouhaný 200 g BIO
PROBIO Kokos strouhaný 200 g BIO

41 Kč

153 g
bio*nebio Kypřicí prášek z vinného kamene 150 g
bio*nebio Kypřicí prášek z vinného kamene 150 g

42 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení