Marokánky bez cukru
Kvalitní sušené ovoce, spousta zdravých oříšků a semínek ve spojení s jemnou čokoládou - i tak může vypadat vánoční cukroví.
45 minut
20
Ingredience:
100 ml kokosového mléka |
100 g sušeného ovoce dle chuti |
50 g arašídů |
20 g plátků mandlí |
20 g slunečnicových semínek |
60 g jemných ovesných vloček |
30 g tapiokové mouky |
čokoláda |
kokosový olej |
Postup:
Ořechy a ovoce nakrájíme nadrobno a smícháme dohromady s ostatními ingrediencemi.
- Kokosové mléko přivedeme k varu, přidáme do něj smíchanou směs a necháme krátce povařit, takže vznikne jakási kaše.
- Troubu předehřejeme na 175°C.
- Na plech vyložený pečícím papírem lžící vytvoříme z kaše malé hrudky či placičky.
- Pečeme 40–45 min.
- Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni s kokosovým olejem. Placičky namáčíme v rozehřáté čokoládě a necháme vychladnout.