Mandlový beránek
Díky mandlím je tento beránek krásně jemný a rozpadá se na jazyku. Sladkou chuť mu dodává jen čekankový sirup a proto si ho můžete vychutnat (samozřejmě v rozumném množství) bez výčitek svědomí.
45 minut
12
Ingredience:
200 g mandlové mouky |
100 g celozrnné špaldové hladké mouky |
150 ml mléka |
3/4 prášku do pečiva |
1 lžička citrónové kůry |
špetka soli |
3 vejce |
100 ml oleje |
2 lžíce čekankového sirupu |
1 lžičku vanilky |
mouka a olej na vymazání formy |
Postup:
Žloutky smícháme se sirupem a olejem.
- V jiné míse si odměříme mouku, přidáme k ní prášek do pečiva, citronovou kůru a sůl, vše promícháme.
- Troubu si předehřejeme na 150°C a formu vymažeme olejem a vysypeme moukou
- Suché ingredience přidáme ke zbytku, přilijeme mléko a vanilku a vše důkladně promícháme.
- Z bílků si vytvoříme sníh a stěrkou zamícháme ke zbytku těsta. Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 40 minut (zkontrolujte špejlí, zda už je uvnitř upečený).
- Chcete-li mít beránka hezčího, udělejte mu oči třeba z oříšků a uvažte mašli.