Mandlové houstičky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou
Nachystejte tento zdravý a bezlepkový dezert pro své milé. Hodí se nejenom na Valentýna!
30 minut
6
Ingredience:
2 hrnečky mandlové mouky |
1/4 hrnečku špaldové mouky |
1/4 hrnečku rozehřátého kokosového oleje |
3 PL medu |
2 vajíčka |
1/2 ČL prášku do pečiva |
1/2 ČL vanilkového extraktu nebo zrnka z 1 vanilkového lusku |
špetka mořské soli |
jahody nebo jiné ovoce |
kokosové mléko v konzervě |
2 PL medu |
Postup:
Kokosové mléko nechte přes noc stuhnout v ledničce.
- Do misky nasypejte mandlovou a špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva, špetku soli a vše pořádně promíchejte.
- V druhé misce rozmíchejte vajíčka, vanilkový prášek, předehřátý kokosový olej a med. Obě směsi potom smíchejte dohromady.
- Předehřejte si troubu na 180°C. Těsto rozdělte na drobné bochánky a vyskládejte na plech s pečícím papírem.
- Pečte asi 15-20 minut.
- Omyjte a nakrájejte ovoce na kousky.
- Z lednice vyndejte kokosové mléko v plechovce. Odeberte z něj hustou bílou část, která se utvořila na povrchu. Smíchejte ji s medem a vytvořte sníh.
- Houstičky nazdobte a můžete servírovat.