Celozrnné slané tyčinky s parmazánem a lněnými semínky
Doma upečené chutnají nejlépe! Podávejte jako snack k televizi, při večerním posezení nebo jako netradiční přílohu k polévce.
40 min
4
Ingredience:
Pšeničná hladká mouka - 100 g |
Špaldová hladká mouka 50 g |
Pohanková hladká mouka 50 g |
Prášek do pečiva 1 balení |
Strouhaný parmazán 100 g |
(možno nahradit uzeným, kozím, či jiným aromatickým sýrem) |
mletá lněná semínka 40 g |
(lze nahradit slunečnicovými či dýňovými) |
hrst sušené bazalky |
olivový olej 0,5 dl |
1 vejce |
tučná zakysaná smetana - 2 polévkové lžíce |
Postup:
- Všechny mouky prosijeme do mísy, přidáme prášek do pečiva a promícháme. Přidáme mleté lněné semínko, bazalku a sýr. Opět promícháme. Přidáme celé vejce, tučnou zakysanou smetanu a olivový olej.
- Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pečícím papíře na placku o síle 2-3 mm. Nakrájíme rádýlkem na tyčinky . Tyčinky od sebe oddělíme, aby mezi sebou měly mezeru alespoň 5 mm (pomůžeme si tupým nožem).
- Troubu předehřejeme na 160 st.C
- Ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 min.