Lahodné domácí müsli
Nejen neodiskutovatelné zdravotní výhody a naprostá kontrola nad obsahem, ale i (s)chuťí strčí do kapsy většinu prodávaných směsí - zvláště když si dáte záležet na výběru ingrediencí.
35
10
Ingredience:
Suroviny |
250 g špaldových vloček |
40 g pekanových ořechů |
40 g makadamových ořechů |
40 g para ořechů |
10 g slunečnicových semínek |
70 g javorového sirupu |
60 g medu |
60 g kokosového oleje |
Postup:
- 1. Nejprve smíchejte špaldové vločky s ořechy a slunečnicovými semínky.
- 2. V jiné míse smíchejte javorový sirup, med a olej. Pokud by se Vám směs nepropojovala, můžete ji lehce zahřát.
- 3. Následně smíchejte se směsí vloček a ořechů.
- 4. Výslednou směs přeneste na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 160 st. Celsia 25 minut.
- 5. V polovině pečení směs promíchejte.
- 6. Domácí müsli můžete zobat samotné, dát si je s jogurtem nebo mlékem.