Halloweenské dýňové sušenky se skořicí
Halloween je sice původně americký svátek, ale poslední roky se zabydlel i u nás. Vydlabejte si s dětmi dýni, zapalte v ní svíčku, uvařte čaj nebo kakao a k němu si upečte tyhle výborné sušenky. Sychravý podzim bude hned příjemnější.
20
20 minut
Ingredience:
250 g špaldové hladké mouky |
175 g třtinového cukru |
125 g dýňového pyré |
100 g másla |
1 vejce |
1 lžička skořice |
0,5 lžičky zázvoru |
1 lžička prášku do pečiva |
Postup:
Dýňové pyré získáme rozmixováním vařené nebo pečené dýně. Nejvhodnější na pečení je dýně muškátová nebo dýně hokkaido.
- Suché suroviny promísíme v míse. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a dýňové pyré a promícháme v soudržnou hmotu.
- Z připraveného těsta lžící dávkujeme kopečky, které vyskládáme na plech.
- Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 10 až 15 minut.