Kroupový kuba se sušenými houbami
Kuba býval kdysi jedním z hlavních jídel štědrovečerní večeře, ale nic vám nebrání si toto jednoduché, avšak moc dobré jídlo připravit kdykoliv na něj dostanete chuť. Tradičně se připravoval z krup a hřibů, ale použít můžete jakékoliv lesní houby, které máte zrovna nasušené.
30 min
6
Postup:
Propláchneme kroupy a necháme namočené přes noc, sušené houby namočíme přes noc.
- V osolené vodě uvaříme kroupy do měkka (cca 30 minut), scedíme a necháme okapat. Houby scedíme a vymačkáme.
- Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kmín, houby a krátce podusíme.
- Přidáme kroupy, přimícháme česnek utřený se solí, pepř, sůl a majoránku.
- Směs přesuneme do sádlem vymazaného pekáčku a v troubě vyhřáté na 180 °C zapečeme cca 20 minut.