Cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami
Tyhle roztomilé mini dortíčky zaručeně vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým. S odlehčeným pudinkovým krémem a ozdobené čerstvým ovocem jsou ideálním letním dezertem.
40 minut
12
Ingredience:
110 g změklého másla |
130 g cukru krystal |
3 vejce |
polovina vanilkového lusku |
60 ml mléka |
100 g hladké mouky |
95 g polohrubé mouky |
špetka soli |
1,5 lžičky prášku do pečiva |
citronová kůra |
Krém: |
200 ml mléka |
20g vanilkového pudinku |
125 g másla |
100 g cukr moučka |
vanilkový lusk |
Postup:
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
- Máslo šleháme do změknutí. Pak přidáme cukr a šleháme dále do pěny.
- Přidáme vejce a vanilku.
- Odvážíme si oba druhy mouky a smícháme se solí a práškem do pečiva.
- Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinu moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin.
- Pečeme 17-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
- Pudink (nejlépe v bio kvalitě) uvaříme v 200 mililitrech mléka a za stálého míchání necháme vychladnout.
- Dobře vymícháme 125g měkkého másla se 100g moučkového cukru a postupně přišleháváme pudink.
- Přidáme vanilku z jednoho lusku.
- Nakonec krém naneste na cupcakes pomocí cukrářského sáčku a ozdobte polovinou očištěné jahody.