Bulgurové rizoto se zeleninou
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Je výživnější než klasické těstoviny i rýže a potěší vás příjemnou oříškovou chutí.
40 minut
4
Ingredience:
350 g bulguru |
200 g tempehu |
200ml smetany Provamel |
1 větší mrkev |
1 menší brokolice |
1 cibule |
1 mladá cuketa |
1 lžíce biomásla |
1 lžička Tandoori Masala |
1 lžička sladkého curry |
mořská sůl |
Postup:
Bulgur uvařte podle návodu do měkka.
- Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a kostičky, tempeh na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte. Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.
- Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.